Editor metod 4D s tmavým motivem

Automaticky přeloženo z Deepl

Lidé mají různé chuťové preference. Někteří lidé například dávají přednost bílé před všemi ostatními barvami, zatímco jiní považují černou za majestátnější… proto je každý nový barevný trend označován jako „nová černá„!

Aby bylo možné vyhovět různým preferencím, umožňuje 4D přizpůsobit téma editoru metod!

V dialogovém okně předvoleb 4D můžete nastavit několik parametrů editoru, například barvu pozadí nebo jednotlivých typů prvků kódu(tj. , příkazů a komentářů).

Díky těmto různým možnostem můžete editor metod zcela přizpůsobit svému vkusu. Ať už jste příznivci světlých nebo tmavých témat, 4D vám je poskytne!

Zde je ukázka, jak vypadá tmavé téma:

method editor in dark theme

Informace o stylu jsou uloženy v souboru „4D Preferences v17.4DPreferences“. Tento soubor se nachází v „{Disk}:/Users/<username>/Library/Application Support/4D“ na Macu a v „{Disk}:\Users\<username>\AppData\Roaming\4D“ na Windows.

Chcete-li vidět toto tmavé téma v akci, změňte značku <method_editor> s následujícím obsahem:

Stáhněte si tmavé téma

Pokud tento tag nemáte, nejjednodušší je změnit jedno z nastavení na kartě Metody v dialogovém okně Předvolby. Značka musí být přítomna při restartování 4D. Po otevření 4D budete mít k dispozici nové téma.

Pomocí dialogu předvoleb můžete dále upravit některé možnosti tak, aby dokonale odpovídaly vašim potřebám. Chcete-li se seznámit se všemi dostupnými možnostmi, nahlédněte do dokumentace.

Šťastné kódování!

Vanessa Talbot
• Product Owner • Vanessa Talbot se připojila k programovému týmu 4D v červnu 2014. Jako Product Owner má na starosti psaní uživatelských příběhů a jejich převod do funkčních specifikací. Její úlohou je také zajistit, aby implementovaná funkce odpovídala potřebám zákazníka. Od svého příchodu pracovala na definování klíčových prvků ve 4D. Pracovala na většině nových funkcí preemptivního multi-threadingu a také na velmi složitém tématu: nové architektuře pro enginované aplikace. Vanessa má titul z Telecom Saint-Etienne. Svou kariéru začala ve Výzkumném ústavu kriminalistickém jako vývojářka pro audiovizuální oddělení. Působila také v mediální a lékařské oblasti jako expertka na technickou podporu, produkci i dokumentaci novinek.