Nový způsob odesílání e-mailů

Automaticky přeloženo z Deepl

Víme, jak je odesílání e-mailů důležité a jak běžným úkolem se v dnešních aplikacích stalo. Představte si například, že podnikáte a chcete odeslat atraktivní e-mail založený na HTML s několika obrázky nebo dokonce videem a připojit k němu soubor(např. , objednávku nebo fakturu). A to vše chcete provést pomocí několika řádků kódu. Kód, který se snadno píše a je srozumitelný. Počínaje verzí 4D v17 R4 je nyní předchozí scénář možný. Proto jsme rozšířili sadu funkcí týkajících se e-mailů.

Stránka SMTP New transporter umožňuje odeslat e-mail ve třech jednoduchých krocích:

  • Vytvořte si svůj transportér SMTP
  • Vytvořte svůj e-mail
  • Odeslání e-mailu

HDI vytvořit a odeslat e-mail

Vytvoření e-mailu

E-mail je objekt se spoustou vlastností popsaných v příručce transporter.send() dokumentaci. Níže je uveden příklad, jak vytvořit e-mail s informacemi, jako je autor, příjemci, předmět, tělo zprávy a přílohy.

Začněme zadáním autora e-mailu:

$email:=New object
$email .from:="noreply.mail@4d.com
„.

Dále příjemce (s použitím různých syntaxí):

//Originating addresses
$email.to:="address1@mail.com,address2@mail.com"
// Carbon Copy
$email .cc:=New object("jméno"; "Stephen"; "email"; "address3@mail.com")
// Blind Carbon Copy
$email .bcc:="address4@mail.com,address5@mail.com"

Dále přidáme předmět:

$email.subject:="Hello world"

A tělo … Můžete zadat dva typy, a to text:

$email.textBody:="Testovací mail \r\n Toto je jen testovací e-mail \r\n Prosím, ignorujte ho".

nebo HTML:

$email.htmlBody:="<html><body><h1>Testovací mail </h1> Toto je jen testovací e-mail <br /> Prosím, ignorujte ho</body></html>".

Můžete je použít oba současně nebo samostatně. Pokud použijete oba, závisí zobrazení na e-mailovém klientovi, který příjemce používá.

Nakonec můžeme přidat soubor s přílohou pomocí příkazu MAIL New attachment příkazem:

$email.attachments:=New collection(MAIL New attachment("c:\\tmp\\4d.png"))

vytvoření transportéru SMTP

Nyní, když máme náš e-mail, jej musíme odeslat. K tomu je třeba uvést, který server SMTP chceme použít, příkazem SMTP New transporter příkazem:

$smtp:=New object
$smtp .host:="smtp.hostname"
$smtp .port:=25
$smtp .user:="User"
$smtp .password:="Password"
$smtpTransporter :=SMTP New transporter($smtp)

Odeslání e-mailu

Posledním krokem je odeslání e-mailu:

$status:=$smtpTransporter.send($email)

Zde je testovací e-mail, který jste obdrželi do své poštovní schránky:

Jak vidíte na výše uvedených příkladech, vytváření a odesílání e-mailů bylo výrazně vylepšeno a je velmi snadné. Skrývá se v něm spousta výkonu. Snadno můžete otestovat nastavení transportéru (přihlašovací údaje uživatele, údaje serveru), přílohy lze zadat jako přílohy nebo inline (uvnitř HTML) a mnoho dalšího. Toto je první z několika připravovaných funkcí a s každou další verzí R budeme iterativně uvolňovat další a další funkce.

Fabrice Mainguené
- Product Owner -Fabrice Mainguené se připojil k týmu 4D Program v listopadu 2016. Jako Product Owner má na starosti psaní uživatelských příběhů, které následně převádí do funkčních specifikací. Jeho úkolem je také zajistit, aby dodaná implementace funkcí splňovala potřeby zákazníků.Po získání bakalářského titulu v oboru informatiky na CNAM nastoupil Fabrice do malé softwarové vydavatelské společnosti jako vývojář Windev. Poté pracoval pro různé společnosti v oblasti průmyslu a obchodu jako vývojář aplikací Windev a webových aplikací a také jako technický poradce pro nové funkce.