Výukový program 4D pro mobilní zařízení – Použití formátovačů

Automaticky přeloženo z Deepl

Formátovač dat umožňuje mapovat typ dat z databáze na konkrétní zobrazení na straně mobilního zařízení. Můžete například definovat formát data, procenta nebo měny. Formátovače dat mohou také volat určitý kód a vytvářet inteligentní rozhraní.

Například k telefonním číslům můžete připojit datový formátovač, který po dotyku čísla uživatelem otevře nabídku akcí v mobilní aplikaci (např.zavolání dané osobě nebo její uložení do kontaktů).

K dispozici máte tři typy formátovačů:

Vestavěné formátovače

Tento návod vám ukáže, jak na pole použít vestavěné formátovače. Ukážeme si:

  • definovat formát pro logické číslo a datum,
  • určíme, že číslo je procento a další měna.

Statické formátovače

Statické formátovače umožňují formátování dat. Transformace je popsána v souboru JSON. Statické formátovače si můžete stáhnout z galerie nebo si vytvořit vlastní. Například formátovač„BoolToImage“ v galerii zobrazuje červené kolečko, pokud je hodnota false, a zelené kolečko pro hodnotu true.

Tento návod vám ukáže, jak vytvořit vlastní formátovače:

  • text na text,
  • celé číslo na text,
  • celé číslo na obrázek.

Dynamické formátovače

Dynamické formátovače obsahují kód Swift a Kotlin pro iOS a Android. Pokud jde o statické formátovače, můžete si je stáhnout z galerie nebo si vytvořit vlastní formátovače. V dokumentaci máte k dispozici tutoriál s příkladem krok za krokem pro vytvoření formátovače pro Swift a formátovače pro Kotlin.

Toto video vám ukáže, jak získat formátovač z galerie a integrovat jej do projektu.

Další…

Voilà! Nyní víte, jak formátovat data v mobilní aplikaci. Chcete-li pokračovat dále, můžete pokračovat na blogu nebo v dokumentaci.

Vanessa Talbot
• Product Owner • Vanessa Talbot se připojila k programovému týmu 4D v červnu 2014. Jako Product Owner má na starosti psaní uživatelských příběhů a jejich převod do funkčních specifikací. Její úlohou je také zajistit, aby implementovaná funkce odpovídala potřebám zákazníka. Od svého příchodu pracovala na definování klíčových prvků ve 4D. Pracovala na většině nových funkcí preemptivního multi-threadingu a také na velmi složitém tématu: nové architektuře pro enginované aplikace. Vanessa má titul z Telecom Saint-Etienne. Svou kariéru začala ve Výzkumném ústavu kriminalistickém jako vývojářka pro audiovizuální oddělení. Působila také v mediální a lékařské oblasti jako expertka na technickou podporu, produkci i dokumentaci novinek.