4D Write Pro: Snadno vyhledejte všechny přestávky

Automaticky přeloženo z Deepl

Dokumenty 4D Write Pro podporují pět typů zlomů:

  • řádkové zlomy
  • zlomy odstavců
  • zalomení stránky
  • zlomy oddílů
  • zlomy sloupců

Někdy potřebujete najít určitý typ zlomu, abyste jej mohli nahradit jiným, nebo jednoduše odstranit všechny jeho výskyty v dokumentu. Aby to bylo možné, vyvinuli jsme novou funkci: WP Get breaks.

Získat uživatelské zlomy

Nový příkaz

WP Get breaks vrací ve výchozím nastavení všech pět typů zlomů. Jedná se o explicitní zlomy, tedy zlomy, které uživatel záměrně zadal buď na klávesnici, nebo z nabídky či kontextového menu.

Ostatní zlomy, způsobené například rozvržením stránky, nejsou brány v úvahu, protože byly vloženy implicitně, pro účely zobrazení nebo tisku. Nejsou součástí dokumentu.

Tento příkaz může také na vyžádání vrátit pouze daný typ zlomu, jako jsou například zlomy stránek.

Výsledkem je velmi snadné použití, protože tento nový příkaz vrací kolekci rozsahů, které jsou přímo použitelné jinými příkazy, které tento typ argumentu přijímají jako parametr.

Několik příkladů

Díky tomuto příkazu je nyní snazší nahradit zlomy sekcí jednoduchými zlomy stránek.

Je také možné vyhledat více zlomů odstavců. Můžete tedy odstranit duplicity nebo je všechny nahradit zlomy stránek, nahradit zlomy sloupců zlomy odstavců atd.

Ukázka kódu

Níže uvedený ukázkový kód nahradí všechny zlomy řádků zlomy odstavců:

// Find all the line breaks
$_filteredBreaks:=WP Get breaks(WParea; wk line break)
// Replace them with paragraph breaks
Pro každý ($break; $_filteredBreaks)
WP INSERT BREAK ($break; wk paragraph break; wk replace)
Konec pro každý

Jednoduché, že?

Další KROKY

Vše, co potřebujete vědět, najdete v dokumentaci. A jako vždy, v případě nejrůznějších dotazů nebo zpětné vazby se neváhejte připojit k nám na fóru 4D.

Roland Lannuzel
- Product Owner & 4D Expert - Po studiu elektroniky se Roland věnoval průmyslovým IT jako vývojář a konzultant, který vytvářel řešení pro zákazníky s různými databázemi a technologiemi. Koncem 80. let se zamiloval do 4D a používal jej při psaní podnikových aplikací, které zahrnovaly účetní, fakturační a e-mailové systémy. nakonec se připojil ke společnosti v roce 1997 a Rolandův cenný přínos zahrnuje návrh specifikací, testovacích nástrojů, demoverzí a také školení a přednášky pro komunitu 4D na mnoha konferencích. Nadále aktivně utváří budoucnost 4D definováním nových funkcí a nástrojů pro vývoj databází.