Vytvořte si nativní mobilní aplikaci pomocí 4D

Automaticky přeloženo z Deepl

4D pro Android a 4D pro iOS umožňuje konfigurovat, navrhovat, vytvářet a nasazovat nativní aplikace pro Android a/nebo iOS založené na databázi 4D. Po vytvoření a nasazení se mohou mobilní klienti připojit k serveru 4D a pracovat s novými nebo stávajícími daty bez dalších požadavků.

4D pro Android a 4D pro iOS jsou součástí jediné integrované komponenty 4D. Můžete vytvořit mobilní projekt a rozhodnout se, zda jej vytvoříte pro Android, iOS nebo pro oba systémy.

4D se postará o složitost a vygeneruje projekt pro Xcode v jazyce Swift nebo projekt pro Android v jazyce Kotlin. Poté je můžete znovu otevřít v aplikacích Xcode a Android Studio a pokračovat v práci na nich.

Tento příspěvek na blogu je kompilací funkcí dostupných v našem mobilním řešení, které vám umožní vytvořit kompletní aplikaci, která jde na dračku!

Funkce 4D v mobilním zařízení

Zde je neúplný seznam dostupných a snadno použitelných funkcí:

  • Podpora offline – mějte po ruce aktuální data… i když jste offline.
  • Pořizování snímků – Přidávejte nebo vyměňujte snímky výběrem přímo z knihovny nebo pomocí fotoaparátu.
  • Správa uživatelů – Pomocí ověřování určete totožnost a legitimitu osoby, která se snaží přihlásit do vaší aplikace.
  • Interakce s jinými aplikacemi – Přidejte aplikaci přidanou hodnotu pomocí formátovačů pro interakci s jinými nativními aplikacemi (např. zobrazení trasy s Apple Map nebo vytočení telefonního čísla).
  • Akce – Deklarujte akce CRUD (vytváření, aktualizace nebo mazání záznamů) nebo vlastní akce pro tabulky, výběry nebo entity (volání vlastních metod, například odeslání e-mailu nebo objednávky přepravy). Automaticky se zobrazí na správném místě, a to i v režimu offline.
  • Zobrazení polohy – Umožněte uživatelům dotknout se adresy na obrazovce, aby se automaticky zobrazila mapa zobrazující danou polohu.
  • Filtrování dat – Omezte přístup k datům podle uživatele. K dispozici budou pouze data, ke kterým má uživatel oprávnění.
  • Čárový kód – Naskenujte čárové kódy pro vyhledávání záznamů v datech na cestách.
  • Přijímání podpisů – Rozšiřte možnosti své aplikace o šablony, které využívají podpisové oblasti.
  • Poskytování oznámení – Odesílejte oznámení a poskytněte uživatelům relevantní informace, aby se mohli zapojit do práce s aplikací.
  • Hluboké propojení – Pošlete uživatele přímo na správné místo pomocí přímého odkazu na aplikaci zobrazující správnou stránku.
  • Sdílení obsahu – Jediným kliknutím můžete s kýmkoli sdílet obsah, který si právě prohlížíte.

 

Licence

K vývoji mobilní aplikace vám postačí vývojářská licence, rozšíření nejsou potřeba.

Pro nasazení vám stačí licence 4D Server. Vaše aplikace budou sdílet stejné licence jako aplikace 4D Remote. Například pokud máte 10 klientských licencí. Můžete mít připojeno 10 desktopových klientů a registrováno 10 mobilních zařízení.

Pokud chcete získat další podrobnosti o licencích, doporučujeme vám kontaktovat svého obchodního zástupce.

Rozšíření

V aplikaci 4D je integrováno několik základních šablon a formátovačů. Další šablony a formátovače nabízíme v galerii. Rozšíření navržená společností 4D jsou uložena na účtu 4D Go Mobile GitHub. Spravuje a udržuje je společnost 4D.

Můžete také přispět přidáním šablon nebo formátovačů, které jste vytvořili. Stačí, když na GitHubu podáte žádost o stažení podle několika pravidel.

Další…

K dispozici máte blog, dokumentaci a několik návodů, které vám pomohou objevit 4D pro Android a 4D pro iOS a jejich možnosti.

Pokud se raději díváte, než čtete, nenechte si ujít připravovanou sérii blogových příspěvků s různými videonávody:

Vanessa Talbot
• Product Owner • Vanessa Talbot se připojila k programovému týmu 4D v červnu 2014. Jako Product Owner má na starosti psaní uživatelských příběhů a jejich převod do funkčních specifikací. Její úlohou je také zajistit, aby implementovaná funkce odpovídala potřebám zákazníka. Od svého příchodu pracovala na definování klíčových prvků ve 4D. Pracovala na většině nových funkcí preemptivního multi-threadingu a také na velmi složitém tématu: nové architektuře pro enginované aplikace. Vanessa má titul z Telecom Saint-Etienne. Svou kariéru začala ve Výzkumném ústavu kriminalistickém jako vývojářka pro audiovizuální oddělení. Působila také v mediální a lékařské oblasti jako expertka na technickou podporu, produkci i dokumentaci novinek.