4D v19 R5 Beta začíná dnes

Automaticky přeloženo z Deepl

S potěšením oznamujeme zahájení beta testování verze 4D v19 R5. Řekli jste nám, kam se budete ubírat dál, a tato verze – stejně jako ta předchozí a další – obsahuje funkce, které vám pomohou se tam dostat ?

  • Kromě zavedení datových kontextů těží 4D z inovované verze SpreadJS, která přináší mnohá vylepšení, například rozhraní pro tisk. 4D View Pro se tak dostává na zcela novou úroveň.
  • 4D Write Pro má svůj podíl na nových funkcích: záhlaví tabulek, propojené odstavce, datové kontexty a mnoho vylepšení widgetů rozhraní – nabízí vám ještě více možností, jak vytvářet dokumenty, které splňují vaše požadavky.
  • Nabízíme vám lepší kontrolu nad kontexty ORDA a mezipamětí pro klient/server i REST, abychom zlepšili výkon.
  • Kompletně jsme přeorganizovali diagnostické protokoly, čímž jsme vám poskytli lépe filtrovaný obsah(úrovně protokolů jako trace, debug, info, warn a error).
  • A nyní se můžete zbavit nepotřebných knihoven (např. CEF/Web Area, PHP), abyste zmenšili velikost svých aplikací.
  • Čeká vás toho mnohem více!

Stáhněte si 4D v19 R5 nyní (exkluzivně pro partnery 4D)

4D View Pro

SPREADJS V15.0.4

SpreadJS v15 přináší do aplikace 4D View Pro obrovský výkon, například lepší možnosti tisku a vysokorychlostní třídění, filtrování a další funkce pro správu dat.

Tiskové rozhraní

Jak bylo uvedeno výše, jedná se o jedno z vylepšení, které přináší SpreadJS v15. Pás karet má nyní nový přírůstek; podporuje nastavení tisku pomocí karty „Rozložení stránky“ a dialogového okna „Nastavení stránky“. Toto dialogové okno obsahuje karty Stránka, Okraje, Záhlaví/zápatí a List a umožňuje uživatelům spravovat mnoho možností v příkazu VP SET PRINT INFO.

Kontext dat

Použití kontextu Data je skvělý způsob, jak načíst data a sestavit šablony. Umožňuje vytvořit dokument se zástupnými znaky a vyplnit je nastavením tohoto datového kontextu. Nyní je k dispozici ve verzi 4D View Pro!

4D Write Pro

Záhlaví tabulek

Další užitečná možnost zobrazení tabulek pro vaše dokumenty v aplikaci Write Pro. Počínaje verzí 4D v19 R5 můžete v tabulkách definovat záhlaví a automaticky je opakovat po zlomu sloupce nebo stránky.

Propojené odstavce

Abyste měli lepší kontrolu nad rozvržením dokumentu, je 4D v19 R5 dodáván s možností zvolit, zda odstavec a následující odstavec musí zůstat pohromadě (nesmí být odděleny automatickým zlomem stránky nebo sloupce).

Kontext dat

Definování datového kontextu pro dokument 4D Write Pro umožňuje sdílení dat pomocí klíčového slova This, což dokumentům 4D Write Pro otevře svět ORDA a objektově orientovaného vývoje.

Vylepšení widgetů rozhraní

4D v19 R5 přináší sadu funkcí widgetů rozhraní pro čitelnější a estetičtější dokumenty. Například nabídku pro vkládání vzorců v obou rozhraních a několik atributů odstavců pro lepší respektování typografických pravidel -to je jen několik příkladů.

Programming

UMOŽŇUJÍ KOMPONENTÁM PUBLIKOVAT TŘÍDY

Předpokládejme, že vaše aplikace stále běží v binárním režimu. V takovém případě vám tato funkce umožní využívat výhody tříd a objektově orientovaného vývoje tím, že pomocí komponenty (v režimu projektu) vytvoříte vlastní třídy a budete je používat ze své aplikace (založené na binárním režimu).

Bezproblémový způsob správy parametrů

V aplikaci 4D v19 R5 nemusí vývojáři při volání funkce a předávání parametrů řešit složité kontroly parametrů (počet parametrů, typy hodnot).

Parametry použité pro volání funkce nebo metody snadno předáte jiné funkci/metodě pomocí nového příkazu Copy parameters. Výsledkem je lehčí, elegantnější a čitelnější kód.

OPTIMALIZACE ORDA

4D v19 R5 poskytuje lepší kontrolu nad kontexty a mezipamětí ORDA pro klient/server i REST, což zlepšuje výkon.

KOMUNIKACE S FORMULÁŘI A PODFORMULÁŘI

Počínaje verzí 4D v19 R5 obohatilo přiřazení proměnné k podformuláři možnosti rozhraní a komunikace mezi formuláři a podformuláři. Prostředky komunikace nyní zjednodušují dva nové příkazy: OBJECT Get subform container value a OBJECT SET SUBFORM CONTAINER VALUE.

Deployment

SPRÁVA ADRESÁŘOVÝCH SOUBORŮ V PROJEKTECH SLOUČENÝCH SERVERŮ

Na straně serveru je aktuálním uživatelem vždy Designer, a proto je vždy povolen přístup do průzkumníka runtime. Pokud byste toto chování raději změnili, 4D v19 R5 umožňuje omezit administrátorům přístup k Průzkumníku dat a Průzkumníku runtime v nasazených sloučených serverech.

SNÍŽENÍ VELIKOSTI KLIENTSKÝCH APLIKACÍ A DALŠÍ

4D v19 R5 přináší mnoho vylepšení v oblasti tvorby aplikací 4D. Pro začátek můžete odstranit nepotřebné knihovny (například CEF/Web Area, PHP, Mecab, 4D Updater) a snížit tak velikost svých aplikací. Změnili jsme také konečný adresář při sestavování zkompilované struktury, abychom vyšli vstříc těm, kteří používají více zkompilovaných verzí téže struktury. A pro naše japonské zákazníky jsme sloučili japonskou verzi 4D a mezinárodní verzi v systému MacOS.

Logs

Diagnostické protokoly jsou pro řešení problémů stále důležitější. Zcela jsme je reorganizovali, přičemž jsme vylepšili jejich obsah a přidali způsob filtrování obsahu (úrovně protokolů jako trace, debug, info, warn a error).

4D for Mobile

4D v19 R5 přináší mnoho novinek. Počínaje editorem 4D pro Android a 4D pro iOS:

  • Rozhraní editoru je plně kompatibilní v tmavém i světlém režimu.

Pro 4D pro Android (již je k dispozici ve 4D pro iOS):

  • Proměňte aplikaci ve snímač čárových kódů a vyplňte oblast pro zadávání textu,
  • Umožněte přímo v aplikaci podepisovat: dodávku, zprávu o zásahu, odhad atd.
  • Interagujte s různými aplikacemi dotykem pole na obrazovce:
    • Adresa pro automatické zobrazení mapy se zobrazením polohy,
    • telefonní číslo pro volání nebo přidání do kontaktu uživatele,
    • mail pro otevření poštovní aplikace,
    • adresa URL pro otevření adresy URL ve výchozím webovém prohlížeči.
  • Vytvořte si vlastní formátovače jazyka Kotlin pro své specifické potřeby.

Web Area

Počínaje verzí 4D v19 R5, pokud používáte systémové vykreslovací jádro, používá 4D prohlížeč Microsoft Edge WebView2. Tato změna vám umožní využívat výhod moderního prohlížeče s nejnovějšími funkcemi a aktualizacemi zabezpečení. Prohlížeč Microsoft Edge lze například použít k zobrazování souborů PDF.

Potřebujete další technické podrobnosti? Podívejte se do dokumentace na stránkách4D v19 R5 Beta . 4D Doc Center.

Velmi si vážíme vaší zpětné vazby, která nám pomůže zlepšit kvalitu našich produktů a lépe sloužit vašim potřebám. Rádi si poslechneme vaše názory na některou z výše uvedených funkcí. Přispějte do našeho „beta“ fóra (přístupného pro všechny partnery 4D). A neváhejte nám sdělit své potřeby; hlasy bereme velmi vážně!

Ještě nejste partnerem? Staňte se partnerem 4D a zapojte se do konverzace!

Avatar
• Produktový marketingový manažer • Intissar nastoupila do 4D v roce 2017 jako produktový marketingový manažer. Úzce spolupracuje s týmy produktovými, marketingovými, inženýrskými a technické podpory, aby aby sdělila různému publiku „proč“, „jak“ a „co“ o nových a aktualizovaných funkcích. Tato úzká spolupráce jí umožňuje formulovat zprávy a psát hloubkový obsah a příklady kódu pro 4D blog a web. Po absolvování inženýrského titulu v oboru informatiky na univerzitě VINCI pracovala Intissar v několika startupech jako softwarový inženýr. Mezi její praktické zkušenosti patří specifikace softwaru, návrh a vývoj, školení a podpora uživatelů a správa týmu.